197
A szív bajnokai
Légrádi Szilvia ajánlata

a-sziv-bajnokai

A szív bajnokai egy 2009-ben bemutatott amerikai filmdráma, mely Michael Lewis hasonló című regénye alapján született, John Lee Hancock rendezésében. A film igaz történetet dolgoz fel, egy amerikaifutball-játékos, Michael Oher élettörténetét mutatja be.

Michael (Quinton Aaron) egy fiatal, nagydarab afroamerikai fiú, akinek nagyon nehéz gyerekkora volt. Az anyja kábítószer-függősége miatt nem gondoskodott róla, apja korán meghalt, ezért a fiú hamar elszakadt a szülői háztól, Memphis utcáin nőtt fel. Egyik gyámtól a másikhoz került, de mindegyik otthonból elmenekült, míg végül egy iskolai tornateremben húzta meg magát. Ekkor találkozott egyik iskolatársa édesanyjával, Leigh Anne-nel (Sandra Bullock), aki férje és gyerekei beleegyezésével szállást ad számára – először csak egy éjszakára. A tehetős Leigh Anne-nek nem sok fogalma van a fiú világáról. Mégis találkozásukkal Michael otthonra lel, a család pedig egy szeretett új fiúra és testvérre.

Ez a történet nemcsak annak a krónikája, hogyan lett Michael az amerikai futball csillaga, de a szereteté és az önzetlenségé is, miközben mindvégig elsöprő erővel hat a nézőre – akárcsak Sandra Bullock kivételes alakítása, amellyel a színésznő a legjobb női főszereplőnek járó Golden Globe-díjat és Oscar-díjat is elnyerte. A film további 7 díjat nyert és 22 filmes jelölést kapott.


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.06.23