147
Kerry Fisher: Senki sem az, akinek látszik
Bogár Erika ajánlata

kerry-fisher-senki-sem-az-akinek-latszik

Kate, Gisela, Sally, három – különböző életvitelű és múltú – középkorú nő egy időben költözik a Parkview Roadra, egy új házakkal teli lakóparkba. Kerry Fisher váltott szemszögben, E/1-ben meséli el a történetüket, ennek köszönhetően az olvasó „hallja a gondolataikat”, tudja a szomszédaikról alkotott véleményüket, ismeri rejtett kis titkaikat, legnagyobb fájdalmaikat, miközben a regény többi szereplője, rokonaik, ismerőseik, családtagjaik más – a külvilág számára teremtett – képet lát róluk.

Sally nemzetközi borbeszerző, a világ bortermő vidékeit járja, Gisela kétgyermekes háziasszonyként a családjáról gondoskodik, Kate pedig mentős. A Senki sem az, akinek látszik mai, időszerű történet, melyben a Facebookra való posztolás és a közösségi oldalakon való kutakodás már a mindennapok természetes részévé vált. Így két főszereplő tökéletesnek mutatott életének problémái és kudarcai oldalról oldalra tárulnak fel. A harmadik nőről, Kate-ről pedig – aki mindent megtesz, hogy a lehető legkevesebbet mutassa magából a világ számára – az első pillanattól tudja az olvasó, hogy rejteget valamit.

Apró jelek, kellemetlen helyzetek figyelmeztetik a szereplőket, hogy látszatéletet élnek. Majd az egymást követő, váratlan és tragikus események ráébresztik őket, hogy a közösségi oldalra feltett képekre, az elhallgatásra, hazugságokra épített jövő és kapcsolatok könnyen összeomolhatnak. Gisela, Sally és Kate nehezen, továbbra is fenntartásokkal, végül mégis egymásban találják meg a kapaszkodót, a barátnőt, aki meghallgatja őket és átsegíti a nehéz pillanatokon, melyek egymás után érkeznek mindhármuk életébe. A Gisela és Sally rendezett életét felborító változások után Kate számára is eljön az idő, amikor fájó titka napvilágra kerül.

Szomorú, bizonyos pillanatokban megrázó történet, mely elgondolkodásra, töprengésre készteti az embert, de ott rejtőzik benne a remény is, a fordulat lehetősége. Kerry Fisher első kötete, az Amiről hallgatunk, az nem fáj 2020-ban, ugyancsak az Álomgyár Kiadó gondozásában jelent meg Magyarországon.


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.06.13