154
Jazz: Katie Melua - Call off the search
Szabó Szilvia ajánlata

katie-melua-call-off-the-search

A grúz származású, brit Katie Melua első albuma platinalemez lett hazájában. 2003-ban, tizenkilenc évesen adta ki debütáló albumát, a Call Off The Search-öt, mely azonnal a toplisták élére került, és az első öt hónapban majdnem kétmillió példányt adtak el belőle.

Egy öreg róka, Mike Blatt billentyűs-zeneszerző-hangszerelő-producer fedezte fel, amikor olyan énekesnőt keresett, aki dzsesszes és bluesos darabokat mai nagyközönség számára is vonzóan tudna előadni. Amikor rábukkant a magát akusztikus gitáron kísérő, ábrándosan érzéki hangú, göndör hajú szépségre, egy komplett repertoárt adott neki (köztük a kislemezslágerré lett The Closest Thing To Crazy-t és a Mockingbird Song című gyerekdal bluesos kifordítását), de az albumra a Blatt-szerzemények mellé bekerült az énekesnő két saját kompozíciója is (az Észak-Írország megosztottságát bájos gyermeki metaforába öntő Belfast és a példaképe, Eva Cassidy előtt tisztelgő Faraway Voice), továbbá néhány feldolgozás (köztük John Mayall bluespápa Crawling Up The Hill-je, a Randy Newman-féle I Think It's Going To Rain Today és a klasszikus Lilac Wine).

Pop, jazz és blues dalok, mindazoknak, akik szeretik Norah Jones visszafogott stílusát vagy Joss Stone elragadó bájosságát.

Tracklist:
01. Call Off the Search
02. Crawling Up a Hill
03. The Closest Thing to Crazy
04. My Aphrodisiac Is You
05. Learnin' the Blues
06. Blame It on the Moon
07. Belfast
08. I Think It's Going to Rain Today
09. Mockingbird Song
10. Tiger in the Night
11. Faraway Voice
12. Lilac Wine


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.06.09