344
József Attila-est
Kortárs Irodalmi Estek

2023. május 25-én (csütörtökön) 18 órakor József Attila-est lesz Vecsei H. Miklóssal és Balla Gergővel, a Platon Karataev frontemberével a József Attila Művelődési Házban (Győr-Szabadhegy Móra Ferenc tér 1.)

Mit jelent nekünk József Attila? Ismerjük az életét. Van kedvenc versünk tőle. Életszakaszainkban újra- és újra értelmezzük sorait. De ritkán gondolkozunk el azon, hogy milyen pusztító szenvedély és szeretni vágyás élt benne. „József Attila az őrület erejével, egy-egy szavával néha mélyebbre nyúlt, mint bárki más előtte” – írja róla naplójában Márai Sándor. Ebből a mélységből merít Vecsei H. Miklós, innen próbálja megmutatni a költő életútját, szerelmeit és versrészleteit.

A belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött! Regisztrálni csak teljes névvel a regisztracio@gyorikonyvtar.hu e-mail-címen lehet. Egy jelentkező maximum 2 főt regisztrálhat. Az estre való belépés csak visszaigazolt regisztrációval, és a Kisfaludy Károly Könyvtár ruhatárában előzetesen átvett meghívóval lehetséges! Helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik. A rendezvényre mindenkit sok szeretettel várnak!

A program a TOP-6.9.2-16-GY1-2018-00001 „A helyi identitás és kohézió erősítése Győr városában” című projekt keretében valósul meg.