239
Heather Gudenkauf: Utolsó lélegzetig
Érsek Viktorné ajánlata

heather-gudenkauf-utolso-lelegzetig

Egy telefonhívás az iskolából: „Szeretlek, anya!” Aztán egy lövés hangja, és a vonal megszakad. Te mit tennél? A történet Broken Branch-ben, egy amerikai kisvárosban játszódik. A gyerekek javában készülnek a tavaszi szünetre. Vidámak, felszabadultak, hiszen mindjárt itt a vakáció. Ám egy ismeretlen fegyveres túszul ejti őket a délelőtt során, és nem árulja el, mi a szándéka.

Vajon ki ez a férfi? Hiszen a városkában mindenki jól ismeri egymást – vagy mégsem? A túszejtő kizárólag Meg Barrett felügyelőnővel hajlandó beszélni a rendőrök közül, de csak úgy, ha a nő bemegy hozzá az iskolába. A nyugdíj előtt álló tanítónőnek, Mrs. Olivernek ismerősnek tűnik az álarcos férfi. Talán egy elvált apa vagy egy régi tanítvány? Az is kérdés, mi köze az egészhez a hetedikes, hősiesen viselkedő Augie Bakernek. A történet percről percre izgalmasabb lesz. A nap végére kiderül, hogy sikerül-e a gyerekeknek épségben kiszabadulniuk az iskolából, és valójában ki a tettes. Addig csak egy biztos: odakint a szülők és a rendőrök rettegnek, nehogy kudarcot valljon a mentőakció.

Heather Gudenkauf írónőt gyakran nevezik a női John Grishamnek. Lebilincselő, az utolsó lapig izgalmas könyve, az Utolsó lélegzetig heteken át a New York Times bestseller listáján szerepelt. Szóba került a megfilmesítése is.


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.04.11