170
R'n'B: Király Linda - #1
Szilvási-Szabó Éva ajánlata

kiraly-linda-1

2003-ban, hosszúra nyúló várakozás után jelent meg a Big Brother főcímdalával, a Club song-gal híressé vált Király Linda debütáló nagylemeze #1 címmel. Az albummal nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi piacot kívánta megcélozni, hiszen világhírű producerekkel dolgozott együtt a Király család magyar megasztárt nyert szívtiprójának, Viktornak a nővére.

Az album 18 dalából 7 magyar nyelvű, 9 pedig angolul hallható (plusz van egy Intro és egy Outro). Olyan rangos producerekkel készült felvételek is helyet kaptak a korongon, mint például Mouss T. (Tom Jones: Sex bomb), Foster McRoy (En Vouge), Erol Reeds (Shaggy & Robin Gibb) segédletével készült szerzemények. A magyar dalok nagy részét Presser Gábor írta.

A CD-n tisztán hallható, hogy Linda már 2003-ban sem érte be a hazai sikerekkel, és szépen lassan elkezdte bontogatni szárnyait a külföldi piac felé is (amely aztán 2009-ben, a 2007-es amerikai kislemez, a Can't Let Go után egy nagylemezzel is realizálódott valamelyest). Ambíciója nem volt légből kapott, hiszen hazánkban azon kevés előadó közé tartozott, akiben minden megadatott a nemzetközi karrier elérésére: kiváló énekesnő egyedülálló „afro-amerikai” hanggal, angolul anyanyelvi szinten beszél, komoly színpadi gyakorlattal bír, mivel gyerekkora óta musicalek főszereplője (hazánkban játszotta Az Operaház fantomja főszerepét is).

Az albumon R'n'B és soul stílusban elhangzó dalok nyílt folyást engednek az érzelmeknek és Linda széles hangterjedelmének. A 66 perces összjátékidő telis-tele van melankólikus dallamokkal, bulis ütemekkel és profi hajlításokkal. Ahogyan az első dal rap-betétjében, az Intro-ban elhangzik: „Figyelj csak, hallgasd meg, mert bejöhet!

Tracklist:
01. Intro (Simon Stewart)
02. Use Me (Denzel Foster - Simon Stewart)
03. Unconditional Love (J’-Marquis)
04. A fák is siratják (Presser Gábor- Adamis Anna)
05. Holla (Mousse T - Errol Rennalls)
06. Szabadon élni (Presser Gábor - Sztevanovity Dusán)
07. Két szív (Presser Gábor - Sztevanovity Dusán)
08. Fast Lane (Simon Stewart - Király Linda)
09. Dreaming (Giovanni - Michael Whitwer - Király Linda)
10. Tell It to the World (Simon Stewart - Shawn Hollingsworth)
11. És mégis (Létray Ákos - Major Eszter)
12. Másik igazság (Presser Gábor - Sztevanovity Dusán)
13. Crush (Simon Stewart)
14. That Day (Simon Stewart)
15. Jumpin’ My Ride (Errol Reid - Oliver Dommaschk - Marco Quast - Király Linda)
16. Outro (Simon Stewart )
17. Szerelem utolsó vérig (Presser Gábor)
18. Clubsong (Giovanni - Keresztes Linda - Király Linda – Pain)


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.03.10