197
M. Kácsor Zoltán: A tolvaj ajándéka
Bedő Mónika ajánlata

m-kacsor-zoltan-a-tolvaj-ajandeka

M. Kácsor Zoltán nagy sikerű sorozatai után egy izgalmas és szívmelengető verses regénnyel lép az olvasó elé” - olvasható a könyv fülszövegében.

Élt egy ifjú a várnegyedben
(gazdag környék, puccos ablakok),
itt bóklászott legszívesebben,
s figyelt sok zárat, ablakot.
Honnan szerezhette a kincsét?
Nem ismerték, csak szőke tincsét.
Villák körül ólálkodott,
mit tisztes ember nem szokott.

Toronyváros legügyesebb tolvaját egy nagy hatalmú varázslónő keresi fel: három furcsa, értéktelennek tűnő tárgy ellopásával bízza meg karácsony éjjelén. De vajon mire kell a varázslónak egy szelet kenyér, egy sótartó és egy bot? És vajon minden tolvaj szívtelen? Történnek-e még csodák karácsonyeste?

M. Kácsor Zoltán 1978-ban Budapesten született, Győrzámolyon él családjával. Az ELTE BTK magyar szakán diplomázott. Jelenleg szabadúszó. 2011-től jelentek meg versei a győri Műhely folyóiratban. Mesélni először kisfiának, Vilmosnak kezdett a kisfiú kedvenceiről, a munkagépekről. Ahogy ő nőtt, a mesék is egyre gyarapodtak, míg végül elkerülhetetlenné vált a megírásuk.

A tolvaj ajándéka négy részből áll, mindegyik három fejezetet tartalmaz. Kalandozásunkat segítheti a kötet elején és végén található térkép Toronyvárosról. Az illusztráció Igor Lazin, a diszítőgrafika Endrődi Kata munkája. A mesekönyv a Central Kiadói Csoport gondozásában jelent meg 2022-ben.


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.02.28