182
Gerendás Péter - Bartók országában
Polczer Adél ajánlata

gerendas-peter-bartok-orszagaban

A 2008-ban megjelent lemez hangvétele nem szokatlan, olyan igazi „Gerendás Péteres”. Az albumon vannak lírai dalok, intim hangulatú szerelmes dal, még egy latinos is, a Fázom című. Gerendás játszott egy dél-amerikai zenekarban, ami akkora nyomot hagyott benne, hogy minden lemezén egy dal erejéig feleleveníti a latinos hangzásvilágot. Ami azonban új az eddigiekhez képest, hogy az egyik szám, a Nagykörút swinges, big bandes jellegű, úgy hangzik, mint egy amerikai big band. Ennek a dalnak a zenéjét Wolf Péter írta, aki az egyetlen vendégszerző, a többi zene és szöveg Gerendás Pétertől származik. Másik újdonság, hogy van egy funky szám is a lemezen, az Árral szemben.

A címadó dal, a Bartók országában a jelenleg tapasztalható értékrendi válságról szól, a zenész számára fontos, hogy dalban mondja el, Magyarországon ma nem a tehetséges emberek tűnnek ki, hanem az igénytelen műsorok celeb-szereplői. A lemezen közreműködő zenészek között ott találjuk egyik fiát, Dánielt is, aki nagyon tehetséges dobosnak számít, a Gerendás-koncertek állandó kísérője. A CD melléklete egy szövegkönyv, kemény fedeles, igényes megjelenésű kiadvány, amely a korong összes szövegét tartalmazza.

A sokoldalú művész (énekes, gitáros, zeneszerző) mindemellett 9 gyermekes apa, aki kellemes, érthető, érzelmes, szerethető albummal ajándékozta meg a rajongóit a Bartók országában korongjával.

Tracklist:
01. Moldei leány
02. Más ez az állomás
03. Bartók országában
04. Az árral szemben
05. Ne félj komédiás
06. Széttört porcelán
07. Hullik a jégeső
08. Nagykörút
09. I love you
10. Fázom
11. Zápor után


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.02.17