187
Ocean's 8 - az évszázad átverése
Tóth Boldizsár ajánlata

oceans-8

2007-ben azt állították, hogy nem folytatódik a már akkor hérom részt megélt Ocean-filmsorozat. Aztán mégis elkészült a negyedik film a mesés rablásokról, amely jóval a harmadik után veszi fel a fonalat: a történet szerint Danny (George Clooney) már meghalt, ezért húga, Debbie (Sandra Bullock) áll ezúttal a középpontban. Az Ocean's 8 - az évszázad átverése műfaját tekintve krimi és vígjáték csakúgy, mint az előző részek.

A történet ott veszi kezdetét, hogy főhősűnk épp a börtönből szabadul. Nyilvánvalóan van egy zseniális terve egy bizonyos rabláshoz. Azonban ehhez - mint bármely más Ocean filmben is - kell egy csapat. Itt jön be a képbe Lou (Cate Blanchett), aki a legjobb barátja, és a csapat összeszervezésében is segít. Gyorsan beindul a történet, és egészen addig meg sem áll az információk felhalmozásában, amíg el nem érkdezik a rablás ideje.

A film bennem alapvetően pozitív érzéseket keltett. Igaz, nem kapunk egy klasszikus mozit, az előző háromhoz képest viszont annál inkább egy nem mindennapi alkotást. Lényege, hatása, üzenete - erre a három megközelítésre igazából csak egy választ lehet adni. A forgatókönyvírók arra akartak rávilágítani, hogy egy teljes női szereplőgárdával is tudnak jó filmet csinálni. Ajánlom mindenkinek, aki látta vagy kedvelte az ezt megelőző Ocean-mozikat, illetve aki szereti a bűnügyi filmeket.


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.02.17