189
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány
Szilvási-Szabó Éva ajánlata

meg-cabot-egy-igazi-amerikai-lany

Minden tinédzsernek van egy kialakult képe a világról, vannak problémái, örömei, némelyikük elviselhetetlennek tartja a felnőtteket, mások kibírhatónak. Nem ez az első könyv, amit a népszerű író, Meg Cabot könyvespolcáról emeltünk le, s nem is az első, amelyik éppen a tizenéves korosztályt érinti, és amelynek főhőse éppen olyan lány vagy fiú, akárcsak a mai tinik. Talán éppen ezért olyan érdekes, hiszen akár még tanáccsal is elláthatja a fiatalokat, s ha mégsem, igazán jót szórakozhatnak egy hasonló korú tinédzser élményeit és problémáit olvasva. És még egy dolog biztos: leginkább a tinik érthetik meg az ehhez hasonló regények főhőseinek érzéseit.

Lássuk csak, miről is szól a mostani történet, s máris meg fogod érteni, amiről az előző sorokban beszéltem! Megismerkedhettek Samantha Madisonnal, akit egyébként mindenki csak Samnek szólít. Samről tudni kell először is, hogy egyáltalán nem olyan szép, mint a nővére, Lucy. Ha a borzasztó és elviselhetetlen világ elleni lázadását nem úgy fejezné ki, hogy minden létező ruhadarabját feketére festi, s hogy bozontos hajjal és bakancsban jár, talán máris javulna a helyzete. Emellett nem is olyan okos, mint a húga, Rebecca. Ő pusztán egy teljesen átlagos tini, aki szabadidejének legnagyobb részét azzal tölti, hogy rajzol és ska zenét hallgat. Na, és persze a fő problémája mi más lehetne, mint a reménytelen szerelem! Már hogyne lenne reménytelen, mikor a kiszemelt alany, Jack történetesen éppen a saját nővérének a fiúja. Mit lehet ilyenkor tenni? Legfeljebb annyit, hogy valakinek kiöntjük a szívünket, és megosztjuk vele a titkunkat. Erre pedig a legalkalmasabb személy ilyenkor a legjobb barátnőnk.

Sam is pontosan ezt teszi, Catherinnel beszél meg mindent, akiben mellesleg remek partnerre talál a suli menő diákjainak utálatában is. A barátnőkön kívül pedig még remek beszélgetőpartner lehet egy napló is, amibe mindent leírhatunk, talán még őszintébben, mint amennyit a barátnőnknek mondunk el. Sam naplójából mindent megtudhatunk, még azt is, hogy mi az a tíz dolog, amiért ki nem állhatja a nővérét, Lucy-t, ezenkívül azt is, hogy miért szeretne olyan lenni, mint a kedvenc együttesének, a No Doubtnak az énekesnője, és többek között megismerhetjük az érveit, amiért Jacknek nem a nővérét, hanem őt kellene szeretnie. Egyelőre azonban csak az álmodozás marad. Egy váratlan helyzetben Sam megismerkedik Daviddel, aki nagyon kedves, nagyon aranyos és szeretnivaló, és nem utolsósorban éppen olyan, mint ő. Egyet leszámítva! A srác éppenséggel az amerikai elnök fia. S ezzel a fordulattal kezdetét veszik az érdekesebbnél érdekesebb fordulatok, és a bonyodalmak csak fokozódnak...


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.02.07