231
Gyermek: Bartos Erika, Kiskalász zenekar - Zsákbamacska
Márné Tóth Krisztina ajánlata

bartos-erika-kiskalasz-zenekar-zsakbamacska

A népszerű, óvodásoknak szóló, Zsákbamacska című kötet versei megzenésített formában CD-n is hallhatók. Bartos Erika versbe foglalta mindazt, amely a gyermekek számára lényeges: a kukásautótól a szilvás gombócig, a betegségtől a hisztiig mindent. A könnyen megjegyezhető verseket vidám és táncolható dallamok teszik feledhetetlenné.

A Zsákbamacska valójában egy alma ízű cukorka. Sose hitted volna! Ugye? Épp ez a lényeg! Egész életünk efféle apró meglepetésekkel van tele, ha a gyerekünkre valóban odafigyelünk. Bartos Erikától minden édesanya ezt tanulhatja meg. Ezt a másfajta, szívvel-figyelős, gyerek nyelvén mesélős-verselős, közösen bánkódós, vagy örülős, egyéni – mégis minden család életében azonos szálon futó – különleges kapcsolatot” – olvasható a Harmonet cikkében az írónőről. Tehát nem veszünk zsákbamacskát, ha ezt a CD-t választjuk!

A lemezen a Kiskalász zenekarVarga Bori (ének, szaxofonok, furulyák), Sántha Gábor (ének, akusztikus gitár / basszusgitár, mandolin, doromb, csörgő-zörgők) – előadásában szólalnak meg a mókás versek, rengeteg vendégzenész, vendéghangszer és a Budenz József Általános Iskola mini énekkarának közreműködésével.

Tracklist:
01. Gyümölcsbál
02. Rakéta
03. Kelepelő
04. Sünkarácsony
05. Gesztenyék
06. Itt van a Nyár
07. Maci a Holdon
08. Sihuhuhu
09. Epermese
10. Soroló
11. Forgalom
12. Kiszámoló
13. Kukásautó
14. Nem akarok!
15. Zsákbamacska
16. Annadal


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.01.27