259
Sidney Hall eltűnése
Máthé Norbertné ajánlata

sidney-hall-eltunese

- Tudom, miért égette el a könyveket. - Miért? - Mert ő írta!” Sidney Hall (Logan Lerman) egy barátjáról  írt regényt, ami nagy sikert aratott. A könyv szerzője rejtélyesen eltűnik. 10 év telik el, és egy férfi (Kyle Chandler) Sidney nyomában jár: meg van győződve arról, hogy ő az a csavargó, aki a kutyájával nyugat felé tart. Az útjába kerülő összes könyvtárba bemegy, és felgyújtja az ott található Sidney Hall köteteket.

A nyomozó szeretné tudni, mi történt a Pulitzer-díjra is jelölt fiúval. Ahhoz, hogy ezt megértse, fel kell fednie Sidney múlját, az iskola focistájának (Blake Jenner), valamint Melody (Elle Fanning) történetét is, továbbá Sidney kontrollmániás anyjának (Michelle Monaghan) múltját is. Nyomozásai során aztán egyre közelebb kerül Sidney-hez, életének történéseihez, és fény derül eltűnésének okára is.

Sidney életének 3 szakaszába láthatunk bele, az idősíkok szépen felépítettek, minden összefüggésben van egymással; az apró kis darabkák végül egésszé állnak össze, és megértjük, mit miért tesz, illetve tett a múltban Sidney, és ez hogyan befolyásolta az életét.

A Sidney Hall eltűnése egy 2017-es, lassú tempójú, elgondolkodtató amerikai filmdráma Shawn Christensen rendezésében. A karakterek szépen kidolgozottak, Logan Lerman alakítása kiváló, jó párost alkotnak Elle Fanninggel. Érdekesség a rendezővel kapcsolatban, hogy eddigi összes filmjének címében szerepel az eltűnés szó, vagy ennek a szinonimája.


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.01.20