200
Eve Chase: Borostyánba szőtt titkok
Bogár Erika ajánlata

eve-chase-borostyanba-szott-titkok

Egy rejtélyekkel teli, ódon ház. Egy boldognak tűnő család. Egy mindent megváltoztató nyár.Eve Chase Borostyánban szőtt titkok című regényében két szálon fut a cselekmény. A váltakozó idejű részek – az egyik az 1960-as évek végén, a másik harminc évvel később – miatt Amber, illetve Lorna története folyamatosan megszakad. Így már az első néhány fejezet után felébred az olvasóban az érdeklődés a titkok iránt, amit a cím jósol.

Lorna és Jon az esküvőjüket tervezik, ezért amikor a lány tudomást szerez arról, hogy Black Rabbit Hall, hivatalos nevén Pencraw Hall tulajdonosa esküvői helyszínként szeretné felvirágoztatni a leromlott állapotban lévő házat, mindenképpen látni szeretné, mivel különös érzések, homályos, halvány emlékek kötik a helyhez. Amber pedig a boldog Alton család tagjaként a szünidőket töltötte Black Rabbit Hallban, míg egy viharos este egy tragédia mindent megváltoztatott.

Mély érzésekkel teleszőtt, lendületes sorok mesélik el a történetet, fonják egybe múlt és jelen pillanatait. Amikor Lorna fényképekre bukkan a szülői ház padlásán, úgy dönt, annak ellenére is megszáll Pencraw Hallban és érdeklődik az esküvő megrendezésének módjáról, hogy a vőlegénye nem tudja újra elkísérni. Nemcsak arra kíváncsi, milyen esküvői helyszín lenne, de azt is tudni szeretné, milyen szálak kötik őt oda, és mit titkol a jelenleg ott élő Mrs. Alton.
 
A regényt helyenként borongós, szomorú hangulat hatja át, a múlt rejtőző árnyai okozta feszültséget oldja Lorna kíváncsisága és Amber életigenlése. Mindkettőjük nyílt, őszinte személyiség, könnyű a  szívünkbe zárni őket. A ház elhanyagolt, magányt árasztó belsejét Lorna kutakodása során, míg mozgalmas múltját Amber nézőpontjából ismerteti meg az író színes, részletes leírásokkal. Lorna elszántsága, ragaszkodása a helyhez rosszul érinti a szeretteit, és ez mintha igazolná a bekövetkező események végzetszerűségét.

Ahogy Lorna kapaszkodik apró jelekbe, tárgyakba, hogy válaszokat találjon, úgy ragad meg az olvasó egy-egy mondatot, képet, ami továbbviszi a megoldáshoz. A végkifejlet felé közeledve lassan minden titok napvilágra kerül, megtudjuk, hogyan alakult Black Rabbit Hall és a hozzá különböző érzelmekkel viszonyuló Alton testvérek sorsa.


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.01.17