230
R'n'B: Bruno Mars - Unorthodox Jukebox
Szabó Szilvia ajánlata

bruno-mars-unorthodox-jukebox

Bruno Mars 15-szörös Grammy-díjas amerikai énekes, aki ez idáig több mint 130 millió lemezt adott el világszerte. Debütáló albuma, a Doo-Wops & Hooligans 2010 októberi megjelenése óta 40-szeres platina lett világszerte. Ez az a lemez volt, melyet a Rolling Stone „az év legjobb pop-debütálásának” nevezett, „10 szinte tökéletes dallal”, amely tartalmazta a 12-szeres platina kasszasiker kislemezt, a Just the Way You Are-t, mely Grammy-t is nyert mint A Legjobb Férfi Pop Vokális Előadás, és amelyen szintén megtalálható volt a 10-szeres platina Grenade és a 6-szoros platina The Lazy Song.

Bruno Mars 2012-es albumán, mely az Unorthodox Jukebox címet viseli, olyan producerekkel dolgozott együtt, mint Je Bhasker (Kanye West, Beyoncé, fun.), Paul Epworth (akinek Adele a Rolling in the Deep-et köszönheti) és Amy Winehouse szerzőtársa, Mark Ronson. A lemezen a 10 dal között olyanok kaptak helyet, mint pl. a Police-os első kislemez, a Locked Out of Heaven vagy a Daft Punk-os Moonshine, illetve a Gorilla című dal, melyben pedig egy Def Leppard-szerű téma található. „Amikor gyerek voltam, a popzene lehetett veszélyes, és mégis tömegeknek szólt. Michael Jackson simán megragadta az ágyékát a színpadon, Prince gondolkodás nélkül felvett fenék nélküli bőrnadrágot. Ezzel az albummal én is ezt a szabadságot akartam megtalálni” – nyilatkozta Bruno Mars.

Nem kis vita előzte meg a lemez munkálatait. A zeneipar szokásos köreit futotta le az Atlantic kiadó sportpályáján, mondván: „nekem ne mondják meg, hogy milyen zenét írjak”. Ha nem lenne kiadónál, valószínűleg nem élne meg a zenéből, másrészről egy kiadó, ha leszerződtet valakit, akkor azt azért teszi, mert tetszik neki, amit csinál. Ezek után pedig elég furcsa, hogy leültetik Bruno-t egy székbe az Atlantic verőemberei, és két centiről, lámpával az arcába világítva megmondják neki, hogy márpedig most eldöntöd, hogy milyen zenét fogsz csinálni, mert amit eddig csináltál, az minden volt, csak nem egységes. A srác viszont kijött a verőlegényektől, leporolta ingét, felvette napszemüvegét és fütyült arra, amit mondtak neki.

Tracklist:
01. Young Girls
02. Locked Out Of Heaven
03. Gorilla
04. Treasure
05. Moonshine
06. When I Was Your Man
07. Natalie
08. Show Me
09. Money Make Her Smile
10. If I Knew


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.01.06