243
Petőfi Sándor: Petőfi Sándor minden verse
Óbert Klára ajánlata

petofi-sandor-minden-verse

A Petőfi Sándor minden verse című, 28 darabból álló CD-sorozat a Magyar Rádió Rt. és a Magyar Millenniumi Kormánybiztosi Hivatal közös vállalkozása. A Petőfi teljes lírai életművét bemutató sorozatot a Magyar Rádió közszolgálati feladatának tekintette.

A szerkesztők – Szebényi Cecília és Katona Imre József – eredeti elképzelése szerint a Magyar Rádió archívumát szerették volna új felvételekkel kiegészíteni, de a teljes hanganyag meghallgatása után tapasztalniuk kellett, hogy a költő 861 költeményéből alig kétszáz volt megtalálható. „Közel kétéves munka és hetven színész közreműködésével született meg Petőfi Sándor teljes lírai életművének hangzó változata” – közölte Csizmadia Tibor, a sorozat rendezője.

Olyan színművészek tolmácsolásában hallgathatjuk meg a költeményeket, mint Máté Gábor, Törőcsik Mari, Kern András, Haumann Péter, Tahi Tóth László, Kaszás Attila, Mácsai Pál, Gálffy László, Kubik Anna, Jordán Tamás, Rudolf Péter, Görög László, Udvaros Dorottya, Alföldi Róbert, Eszenyi Enikő, Végvári Tamás, Garas Dezső, Reviczky Gábor, Almási Éva, Kállai Ferenc, Kútvölgyi Erzsébet, Lukáts Andor, Hernádi Judit, Latinovits Zoltán, Szilágyi István... és még sorolhatnám. Már ebből a listából is látszik, hogy a 2001-ben megjelent kiadvány milyen tiszteletre méltó.

Előadja: Mészáros Máté, Vajda Milán, Fenyő Iván... stb.
Teljes játékidő: 30 óra 38 perc
Formátum: 28 audio CD


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.01.06