207
A karácsonyi cipő
Légrádi Szilvia ajánlata

a-karacsonyi-cipo

A karácsonyi cipő egy 2002-ben készült amerikai-kanadai televíziós dráma, melyet Andy Wolk rendezett. A film Donna VanLiere azonos című regényéből készült. Ez a gyönyörű alkotás nemcsak karácsonykor, hanem az év bármely időszakában felemelő élményt nyújt az egész család számára.

Robert (Rob Lowe) sikeres ügyvéd, akinek megvan mindene, amit az életben kívánhat, és mégis nincstelen. Mivel kizárólag csak az anyagi javakra és a karrierjére összpontosított, veszélybe került a házassága. Elveszítette feleségét, Kate-et (Maria del Mar), két kislányát, és végső soron saját magát is.  A nyolcéves Nathan (Max Morrow) rajongva szeretett édesanyja, Maggie (Kimberly Williams-Paisley) súlyos betegséggel küzd. Nathan és családja egyszerű, mégis teljes életet él, kihasználva minden együtt töltött pillanatot.

Karácsony napján Robertet és Nathant egészen véletlenül sodorja egymás mellé a sors, mindketten ajándékot vásárolnak. Robert egy olyan család számára, akiket már alig ismer, Nathan pedig az édesanyjának, akit hamarosan elveszít. Ez a találkozás mindkettejük életét örökre megváltoztatja, hiszen Robert megtanul egy nagyon fontos igazságot: néha a legkisebb dolgoknak van a legnagyobb hatása.

A karácsonyi cipő egy történet az emberségről, arról, hogy milyen mélyebb jelentőséggel bírhatnak a szerencsés véletlenek, és hogy miképpen változtathatja, vagy akár mentheti meg életünket egy nálunk sokkal magasabb erő.


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.12.23