297
Mary Berry: Életem receptjei
Fodor Éva ajánlata

mary-berry-eletem-receptjei

Mary-Rosa Alleyne Berry néven született, hivatalos neve Dame Mary Rachael Hunnings, de mindenki csak Mary Berry néven ismeri a híres francia The Cordon Bleu-ben tanult világhírű angol séfet és gasztronómiai írót. A majd 100 megjelent könyvéből most a több mint 1 millió példányban megjelent Életem receptjei című kötetet szeretném ajánlani.

A tartalomjegyzék után, mikor egy-egy fejezet kezdődik, az adott részhez tartozó étel fotója is megjelenik, névvel és oldalszámmal. Akár így is választhatunk. Majd kapunk egy általános segítséget, például a levesknél hogyan készítsünk alaplevet, hogyan és mivel tudunk sűríteni, és a kész ételt hogyan tudjuk díszíteni tálaláshoz. A kelt tésztáknál ír a lisztek és élesztők fajtáiról, elérulja például azt is, hogy vajon tudjuk-e fagyasztani őket.

Szóval először mindig egy általános ismertetést olvashatunk. De persze természetes, hogy aztán – szakácskönyv lévén – sorban jönnek a receptek hozzávalókkal, lépésről lépésre a készítés menetével, fotókkal illusztrálva. Mindig ad tippet a séf tanácsa alatt, hogyan készíthetjük el az adott fogást tökéletesen. A kalóriát pedig adagonként szintén feltünteti.

Ajánlom mindenkinek a könyvet, akit éredekel a gasztronómia, és/vagy most gondolkodik azon, hogy megtanul főzni. De egy kis ötletelésért, apró trükkök elleséséért is érdemes lapozgatni a kötetet.


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.10.11