134
Marcin Swietlicki: Tizenegy
Elérhető könyvtárunkban

Valahol Krakkó mellett megbújik egy nevenincs falu, ahova nyáron a hőség elől menekülnek a városiak, de ahol télen a madár se jár, és mindig fúj a szél. Arról a kevesről, ami a faluban történik, a kocsmában szerezhet tudomást az ember. Ide érkezik az egykori legendás gyerekszínész.

A mostanra megvénült és leszerepelt mester barátja, Doki halála ügyében nyomoz. Dokit itt, a várostól mindössze néhány percre, saját hétvégi házában érte utol a végzet. De vajon természetes halált halt az egykori ivócimbora, vagy valakinek érdekében állt eltenni láb alól?
Ahogy a mester mélyebbre és mélyebbre ás, nem- csak a megoldáshoz, hanem önmagához és a múltjához, a fiatalságához is egyre közelebb férkőzik. Az ügy felgöngyölítésében a pultos lánynak, a boltos asszonynak, egy minden lében kanál menedzsernek és egy öntelt krakkói médiamunkásnak, no meg néhány kocsmatölteléknek is elévülhetetlen szerep jut.
A regényben a lengyel kocsmakultúra világán keresztül napjaink társadalmi és kulturális közegének rétegei tárulnak föl, a szereplők élettörténete pedig a kortárs lengyel miliő illúzióit és azok elvesztését példázza. 
A szerző, Marcin Swietlicki (1961) lengyel költő, író, a krakkói alternatív zenei színtér koronázatlan királya.
Megtekintés az Online Katalógusban

2022.10.07