336
Gecsei Ádám - Gondár Flóra: Acca és Zokni felfedezi a Szigetközt 2-3. kötet
Bedő Mónika ajánlata

gecsei-adam-gondar-flora-acca-es-zokni-felfedezi-a-szigetkozt-2-3

A következő két kötetben tovább folytatódik a Szigetköz világát felfedező főhős, Acca, a kíváncsi és életvidám kisfiú története, aki nagymamáját meglátogatván előbb az őszi és téli, majd a tavaszi Szigetközbe vezeti el az olvasóit. Most is hű társával, a Zokni névre hallgató keverék kutyussal együtt fedeznek fel új helyeket, és új élményekkel gazdagodnak.

Az első kötetben Acca többek közt részt vesz a halászi búcsú forgatagában és megnézi a lovas felvonulást. Korcsolyázik a jégen és kipróbálja a jéghokit. Bátor kisfiúként szembeszáll a zord külsejű útonállókkal, hogy megmentse a vonat rakományát, majd megmenti egy hidegtől átfagyott kis pocok életét is. A következő kötetben Acca az Ásványráró határában lévő duzzasztóműhöz látogat, megismerkedik a hajósmolnárok műhelytitkaival és a kunszigeti tündérvár mondájával.

Mivel a történetek valós szigetközi helyszíneken játszódnak, így remek úti célok lehetnek egy-egy hétvégi családi kiruccanás során. Eközben a gyerekek átélhetik a fantáziavilággal és a valósággal való játék élményét. Az otthonülők számára is izgalmas olvasmány lehet, és kedvet kaphatnak ahhoz, hogy kimerészkedjenek a természetbe, és felfedezzék saját környezetük érdekességeit.

A köteteket a Gecsei Ádám és Gondár Flóra szerzőpáros jegyzi, az illusztrációk Szert-Szabó Dorottya munkái. Mindkét kötet hat-hat fejezetet tartalmaz, mindegyik egy nap történetét meséli el. A kalandos utazást ezúttal is egy mesés térkép és az ismeretterjesztő zseblexikon segíti.

A kötetekhez egy Acca és Zokni Mókafüzet is tartozik, amelyben a család minden tagja megtalálja az érdeklődési körének megfelelő feladatokat. A legkisebbek számára készült matricáktól az óvodások színezős, labirintusos feladványain keresztül a nagyobbaknak szóló szókeresős játékokon át.

A Nemzeti Kulturális Alap és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával megjelent kötetekről további információk az accaeszokni.hu weboldalon találhatók, valamint megrendelhető a Facebook-oldalról és az írópáros webshopjából.


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.09.20