259
David Walliams: A nagy szökés
Óbert Klára ajánlata

david-walliams-a-nagy-szokes

David Walliams szakmájában és országában elismert angol humorista. Aztán elkezdett ifjúsági regényeket írni, amiben szintén fantasztikusnak bizonyult.

A nagy szökés című regénye egy nagyapáról és az unokájáról szól. A történet 1983-ban játszódik, „az iskolások akkoriban még a Rubik-kockájukat babrálták óra közben a pad alatt”, a 12 éves Jacket azonban teljesen más dolgok foglalkoztatták. Jack nagyapja az idő múlásával egyre inkább elfelejt dolgokat, utoléri az időskori demencia. Egyre ritkábban érzékeli az őt körülvevő valóságot, a múltban él. Így fordulhat elő, hogy egy nap eljut odáig, amikor képzelete az 1940-es évekbe, a II. világháború idejére repíti. Ebben az időszakban repülőalezredesként szolgált a seregben. Spitfire gépén részt vett az angliai ütközetben. Folyton ezzel tömi Jack fejét, aki hatalmas érdeklődéssel fordul az izgalmas történetek felé.

A szülők azonban úgy döntenek, a papa nem maradhat többé egyedül, és az Alkonyi Hajlék nevű idősek otthonába küldik. A kisfiú sötét titkokat sejt az otthonban, és minden erejével azon van, hogy kiszabadítsa a nagypapát. A mentést nagyban nehezíti az a tény, hogy a kis öreg valódi fogolynak képzeli magát, és háborús hősként viselkedik minden egyes helyzetben. Vajon sikerül a szöktetés? Mi az a nagy titok, ami az Alkonyi Hajlékot körüllengi?

Hajmeresztő, abszurd fordulatokkal, izgalmas cselekménnyel, remekül kidolgozott karakterekkel bővelkedő történet, amely megindítóan beszél az öregkorról, az idő múlásáról és a szeretetről. A humorral tűzdelt olvasmány szerethető, kedves és mókás. Ajánlom minden fiúnak és szeretett nagyapjának!


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.07.26