362
Ferencz Tibor: Mosonmagyaróvár egykori gyárai
Vargáné Blága Borbála ajánlata

ferencz-tibor-mosonmagyarovar-egykori-gyarai

A kötet a Mosonmagyaróváron működött egykori lőporgyár, főhercegi malom és sörgyár, fogkefegyár, kenyérgyár és konzervgyár történetét követi nyomon a megalakulásuktól a megszűnésükig.

A szerzőnek ez a kilencedik könyve Mosonmagyaróvárról. Korábban a település vendéglátásának, kereskedelmének történetét dolgozta fel, bemutatta szeretett városát régi fényképek, képeslapok ábrázolásain keresztül, és néhány üzemet (mint például a tölténygyár, MOFÉM, műselyem- és kötöttárugyár) önálló kötetekben. 

Ebben a fekete-fehér képekkel illusztrált műben Ferencz Tibor helytörténész azokat a gyárakat ismerteti, amelyek meghatározó szerepet töltöttek be a város életében, és évtizedeken keresztül sok ezer embernek adtak munkát a térségben. Alapos kutatómunkával tárta fel a múltat, megelevenednek az idős, egykori gyári dolgozók emlékei is a könyv lapjain, közel hozva a ma emberéhez azt a távoli időszakot, a létesítmények valamikori életét, működését.

Ajánljuk a kötetet a Mosonmagyaróvár története iránt érdeklődőknek és mindazoknak, akiknek a felmenői még ismerték ezeket a gyárakat.


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.07.19