259
Riley Sager: Akarsz ​velem játszani?
Szabó Szilvia ajánlata

riley-sager-akarsz-velem-jatszani

A 28 éves Emma Davis sikeres festőnő, nemrég nyílt meg első önálló kiállítása. Látszólag kiegyensúlyozott és boldog életet él, de egy tinédzserkori trauma felnőttként is kísérti. 13 évesen több hetes nyári táborba küldték a szülei, ahol három idősebb szobatársat kapott. A lányok egyik nap nyomtalanul eltűntek, és sem élve, sem holtan nem kerültek elő. Vajon mi történt azon az éjszakán? Emmának köze volt az eltűnésükhöz?

15 év elteltével, a tábor újbóli megnyitásakor felkérést kap, hogy immár nevelőtanárként festészetet tanítson a táborozóknak. Végül annak ellenére elvállalja a munkát, hogy a történteket követően orvosi segítségre szorult, és rendszeres hallucinációi vannak. Megérkezik az erdő közepén megbújó Fülemüle Táborba, próbálja felvenni a napok ritmusát. Előjönnek az emlékei, vegyes érzelmei vannak a hellyel kapcsolatban, főleg miután furcsa, baljós események történnek. Emma kezd megijedni, úgy érzi, hogy el fogja veszíteni a józan eszét. És megint megtörténik. A vele lévő három lánynak nyoma vész, és ő lesz az első számú gyanúsított. Egy dolog bizonyos. Valaki szándékosan meg akarja őrjíteni Emmát. De ki lehet az, és miért?

A történetmesélés két idősíkon zajlik, felváltva ismerjük meg a tinilány és a táborba visszatérő felnőtt nő érzéseit, gondolatait. A párhuzamos események által egyre inkább előbukkan a ködből a múlt és jelen tragédiája. A könyv címe a lányok kedvenc játékára utal: egy hazugság, két igazság. A lényege: valaki mond magáról 3 állítást, és ki kell találni, melyik nem valós.

Az én állításaim:
Emma szerelmes lett a táborban.
Egy fiú ölte meg a lányokat.
Emmának elveszett a karkötője.

Kíváncsiak arra, hogy melyik a hazugság? Tartsanak Emmával Riley Sager regényében, és megtudják!


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.07.05