277
Fiona Hayes: 51 játékos ötlet tojástartóra
Dákainé Szenczi Ilona ajánlata

fiona-hayes-51-jatekos-otlet-tojastartora

Ne dobd ki a dobozokat, készíts valami állatságot! Az Élmények újrahasznosítva című sorozat részeként jelent meg ez a kötet, amely megmutatja, hogyan lehet újrahasznosítással is kreatív kincseket alkotni! A könyv segítségével készíthetsz vicces békákat, ugató kutyákat, ceruzatartó százlábút, maszkokat, állatokat, járműveket, bábfigurákat, sőt még ékszereket is.

És mire lesz szükséged az alkotás során? Az alábbi kellékek mindenképp legyenek kéznél: olló, papírragasztó, vonalzó, színes ceruzák, színes filctollak, festékek, ecsetek, ruhaszárító csipeszek és a legfontosabb: a hat tojás tárolására alkalmas kisebbfajta tojástartó doboz.

51 különböző alkotás könnyen követhető leírását találod a könyvben. Mindegyik a pontos anyagszükséglet megadásával indul, majd ezt követik az instrukciók, melyek lépésről lépésre vezetnek végig a folyamaton. A szerző hasznos tippekkel is ellátja az alkotót, ahol szükséges. Például: rögzítsd az elemeket ruhacsipesszel, amíg a ragasztó meg nem szárad; csak akkor fesd fel a pöttyöket, amikor az alap festék már megszáradt; a legkönnyebben úgy tudsz köröket kivágni, ha előtte a papíron körberajzolod egy befőttesüveg tetejét; amikor a lyukat fúrod, ügyelj arra, hogy az kisebb legyen, mint a kapocs feje.

Ezt a környezetbarát, kreatív, vicces kötetet nem csak gyerekeknek ajánlom. Szülők és pedagógusok is biztosan élvezettel fognak majd az alkotáshoz.


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.05.31