277
Réz András: Hangos szorongásaim
Szilvási Krisztián ajánlata

rez-andras-hangos-szorongasaim

A Hangos szorongásaim az utóbbi évek egyik sikerkönyve, a Válogatott szorongásaim című kötet menő szövegeit tartalmazza a szerző, Réz András kellemes orgánumán. A lemezeken a közismert filmesztéta, kommunikációs szakember és médiaszemélyiség nagyon személyes hangon elmélkedik a világról.

Kiderül, hogy egyfolytában szorong, és ez számára azért jó, mert ettől ő az, aki. Filmszerű jeleneteket ábrázol a mesélései során, amely az albán vodkától (olcsó és ütős) az elképzelt első horrorfilm élményig (mennyivel ijesztőbb néha a saját irracionális félelmünk, mint a valóság) is tarthat, miközben önironikusan reflektál az élete során átélt társadalmi változásokra, elvárásokra. Nem alkalmaz tudományos kifejezéseket (bár tudna), ezért élvezhető a stílusa, ám néha nem éppen szalonképesen fejezi ki magát, amit betudhatunk talán a figyelemfelkeltés nyomásának.

Kicsit talán idegesítő lehet a pszichedelikusnak tűnő felerősödő (mint a reklámokban) összekötő zene, valamint azért a jóból is megárt a sok – ahhoz, hogy élvezhessük-értelmezhessük, inkább többször keveset hallgassunk belőle. Mindezek ellenére továbbra is a kedvenc kategóriába tartozik, hiszen kevesen tudnak ilyeneket mondani: „Légy olyan, mint az állat, szeresd a kölyködet!”.

Előadó: Réz András
Teljes játékidő: 2 óra 16 perc
Formátum: 2 audio CD

Megtekintés az Online Katalógusban

2022.04.15