325
Jojo Moyes: Párizs szólóban
Szilvási-Szabó Éva ajánlata

jojo-moyes-parizs-szoloban

Egy csokorra való szívmelengető történet a Mielőtt Megismertelek, a Miután elvesztettelek és a Mióta megszerettelek szerzőjétől. Jojo Moyes azon írók közé tartozik, akik mindig igyekeznek egy kicsit megújulni. Ezen könyve fókuszában ezúttal is női sorsok állnak, a történetek pedig egyszerre szomorúak, fájdalmasak, lehangolóak, derűsek, humorosak, ironikusak, néhol pedig váratlanok, mint maga az élet. Bár többségük egy nehéz élethelyzetből bontakozik ki, a végük valamilyen formában mindig happy end, amellyel megmutatja, hogy minden helyzetből ki lehet jönni győztesen, különösen, ha beengedjük az életünkbe azon lehetőségeket, amelyekre a józan észre hallgatva inkább nemet mondanánk.

A 11 novella közül a Nászút Párizsban kilencven év különbséggel két friss házasság nehézségeit mutatja be, egyiket férje munkája, másikat pedig annak korábbi szerelmi élete tartja távol a kezdeti lelkesedéstől. A Krokodilbőr cipő és a Tizenhárom nap John C-vel kiválóan szemlélteti, hogy egy lehangolt állapotból hogy fel tud pezsdíteni, micsoda önbizalmat tud adni egy pár márkás cipő vagy épp néhány udvarló SMS, amelyek egyébként mind a véletlen folytán kerülnek a szereplőkhöz. Ahogy Nell párizsi útja is nem várt fordulatot vesz a Párizs szólóban című novellában, amikor párja az utolsó percben hagyja a pácban, így a kontrollmániás lány egyedül kell, hogy boldoguljon a szerelemesek városában, ami nem is akárhogy sikerül neki, amikor felveszi a vagány lány jelmezét.

Jojo Moyes páratlan tehetséggel és igen szórakoztatóan ábrázolja a női mindennapokat. Valahogy sikerül neki az a bravúr, hogy a történeteit olvasva előbb majd megszakad a szívünk, aztán végül újjáéled a szerelembe vetett hitünk” (Sunday Express)


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.03.15