306
Rene Denfeld: Hol vagy, Madison Culver?
Bogár Erika ajánlata

rene-denfeld-hol-vagy-madison-culver

A Culver család autóval indult karácsonyfáért a Skookum Természetvédelmi Terület erdejébe, ám mikor az apa ki akarta vágni a kiválasztott fát, Madison elszaladt. Sem a szülei, sem a kereső csapatok nem bukkantak a nyomára. Az olvasó előtt lépésről lépésre tárulnak fel a történtek, egy ideig még az sem világos, hogy mióta is keresik Madisont.

Naomi nyomkereső. Hosszú évek óta nyomoz már elveszett gyerekek ügyében, sok szomorú esettel szembesült. Tudja, hogy ennyi idő után Madison csak akkor lehet életben, ha elrabolták, de ő „bármilyen eltűnt gyerek ügyét elvállalta.” Egyedül indul a kislány keresésére, arról a helyről, ahol valamikor utoljára látták. A korábbi nyomozások során ráébredt, soha nem tudhatja, hogy az eltűnések helyszínén ki tud valamit, kinek van köze a történtekhez. Óvatosnak kell lennie annak védelmében, akit keres, ezért ha kell, inkább kockázatot vállal, mint hogy segítséget vegyen igénybe.

A kutatással párhuzamosan fut két másik történeti szál, hópelyhecske meséje és Naomi múltja. Hópelyhecske mesevilágot teremt maga köré, ami azonban az olvasó számára a valóságot mutatja. Naomi az álmain túl rejtegeti a fájdalmát, a múltja fokozatosan tárul fel, ahogy egyre közelebb kerül Madison eltűnésének magyarázatához. „Hóból születtél, mondta neki az elméje. Szépségből születtél.

Ritkán lakott területen folyik a kutatás, mégsem csak a néptelen hóval borított oregoni tájat látjuk, a keresés során Naomi érdekes emberekkel találkozik. A regény sok különböző karaktert vonultat fel, mozgalmas, pergő cselekménnyel. Rene Denfeld a Hivatalból Kirendelt Védők Hivatalában dolgozik nyomozóként, könyve lírai és hátborzongató egyszerre, meseszerű, de mégis valódi thriller, az emberi lélek tragikus, sötét oldalának bemutatásával. Első kötete, Az elvarázsoltak 2015-ben jelent meg Magyarországon.


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.03.01