214
Margaret Peterson Haddix: A 39 kulcs 10. – Az utolsó kulcs
Szabó Szilvia ajánlata

margaret-peterson-haddix-a-39-kulcs-10-az-utolso-kulcs

Különös és remek könyvsorozat a 39 kulcs. Izgalmas, intelligens, és aki olvassa, garantáltan műveltebb lesz egy kicsit. A két kamasz főszereplő testvérpár nagyanyjuk halála után beneveznek egy versenybe. A fődíj ismeretlen, de annyit tudni lehet, hogy roppant értékes: 39 kulcsot kell megtalálniuk, mindegyik a következőhöz vezet. Amy és Dan eleinte a sötétben tapogatóznak, de kiváló eszük egyre közelebb viszi őket a megoldáshoz. 6 csapat van versenyben, mind rokonok, a Cahill család tagjai. Sorra kiderül a kalandok közepette, hogy e család tagjai között nemegy alakította a történelmet és a művészetet az elmúlt évszázadokban.

A sorozat azért különleges, mert az izgalmakon túl olyan tájakra visz, ahová sokan vágyunk. Elmeséli a velencei lagúnák történetét, bepillanthatunk Mozart gyermekkorába, ismerkedhetünk a japán katanákkal... A történet fordulatos, sosem lehet tudni, kiben bízhatnak főhőseink.

A 10. részben, Az utolsó kulcsban elérkeztünk a végállomáshoz. A tizennégy éves Amy Cahillnek és öccsének, Dannek most már tényleg elege van. Nemcsak a 39 kulcsot kell megtalálniuk, hanem egyesíteniük is kellene álnok családjukat – azokat az embereket, akiknek lelkén szüleik halála szárad. De Amy és Dan nem azért éltek túl annyi robbantást és merényletet, hogy feladják. Van egy tervük, amellyel a saját szájuk íze szerint fejezhetik be a kulcsvadászatot. Csak ne lenne az az utolsó, végzetes titok, amit a Madrigálok elfelejtettek elmondani nekik. Egy titok, amely nem csak Amy és Dan életébe, de az egész világba kerülhet…


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.02.08