285
Bazi nagy görög lagzi 2
Tolnai Gáborné ajánlata

bazi-nagy-gorog-lagzi-2

Vígjátékot folytatni nem olyan egyszerű, mint azt sokan hiszik. Meg kell tartani az előző erényeit, kihagyni a hibákat, és megtölteni az egészet az előző részhez méltó poénokkal. Egyszerre kell újat mutatni és megőrizni a megszokottat, lehetőleg önismétlés nélkül. A Bazi nagy görög lagzi 2-ben ez többé-kevésbé sikerül. A történet egyszerre akar szólni mindhárom korosztályról, emiatt kissé szétesik, de minden fontosabb karakter (és színész) visszatért, így az alaphelyzet, a közeg adott és egyben autentikus. A poénok ülnek, a színészek kitesznek magukért, de a legjobb gegek azért megint az öreg nagymamának jutnak, aki beszéd nélkül is viccesebb mindannyiuknál.

Hogy a sok ouzo-e az oka (hoppá!) vagy éppen a Windex, nem tudhatjuk, de sok év eltelt azóta, hogy láttuk Toula (Nia Vardalos) és Ian (John Corbett) lassan kibontakozó kapcsolatát, mely végül házassággal ér véget a család kisebb-nagyobb megelégedésére. Azóta már a kislányuk is kész nő lett, aki már az egyetemre felvételizik. Paris (Elena Kampouris) tipikus fiatal, lázad szülei – és rokonsága – életmódja ellen, de azért szereti őket. A nagypapa, Gus (Michael Constanine) azonban most sem hazudtolja meg magát, hajlott kora ellenére ő akar irányítani. És ekkor üt be a bonyodalom, kiderül, hogy a megrögzötten konzervatív családfő, Gus és felesége, Maria házassága érvénytelen.

Mivel egy görög nőt sem érhet az a szégyen, hogy pártában marad, a család azonnal a tettek mezejére lép, és nekilát az esküvő megszervezésének. Újra törnek a tányérok, dübörög a sirtaki, folyik az ouzo, és összegyűlik a család egy még nagyobb, még zajosabb, még frenetikusabb Bazi nagy görög lagzira...


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.02.04