291
Walter Kirn: Egek ura
Tolnai Gáborné ajánlata

walter-kirn-egek-ura

Ryan Bingham a nagyvállalati leépítések szakembere, folyamatosan úton van, és tömegével rúgja ki az embereket. Élete nagy részét szállodákban és repülőkön tölti, legközelebbi barátai az alkalmi utastársak és a légiutas-kísérők. Nincs lakása, mindene, amije van, belefér egy kézitáskába, amit örökké magával hordoz. Bőszen gyűjti a kilométereket, és egyetlen szenvedélyének él, hogy elérje az egymillió mérföldes álomhatárt.

Ám ahogy egyre közelebb jut hozzá, különös dolgok kezdenek történni körülötte, és a jól megszokott, biztonságos élete hirtelen a feje tetejére áll. Az utolsó utazására készül: nyolc város hat nap alatt, hogy végül valahol Dél-Dakota felett egy utasszállító gép első osztályú, folyosó melletti ülésén ülve végre értelmet nyerjen az élete.

A regényből készült film George Clooney főszereplésével több Oscar-jelöléssel és a legjobb forgatókönyvnek járó Golden Globe díjjal rendelkezik. "Walter Kirn stílusa olyan szikrázó és éles, mint az égbolt egy Jumbo Jet ablakából nézve." (Chicago Tribune)


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.01.18