424
Jurassic Park 3
Oláh Domonkos ajánlata

jurassic-park-3

A film a Jurassic Park közkedvelt filmsorozat harmadik része, melyet a többi résztől eltérően Joe Johnston rendezett. Három évvel a második rész után, 2001-ben mutatták be a mozikban.

A történet azzal kezdődik, hogy Eric Kirby (Trevor Morgan) és mostohaapja siklóernyős repülésen vesznek részt közel a már jól ismert Sorna szigethez, amely az InGen vállalat kísérleti területe volt szabadon engedett dinoszauruszokkal. Amikor az őket vontató hajó hirtelen balesetet szenved, kényszerleszállást kell végrehajtaniuk a szigeten.

Nyolc héttel később Eric szülei, Amanada (Téa Leoni) és Paul Kirby (William H. Macy) milliárdosnak adják ki magukat, akik idegenvezetőt szeretnének találni a Sorna feletti repülésükhöz. Ezzel átverve a továbbra is ásatásokat végző Alan Grantet (Sam Neill) és Ellie Sattlert (Laura Dern), akik végül beleegyeznek a dologba. Azonban a megbeszélt tervvel ellentétben repülőgépük váratlanul leszáll a szigeten, sőt az is kiderül, hogy Paul és Amanda csupán elveszett fiukat szeretnék megtalálni. Egy közeledő Spinosaurus azonban hamar távozásra bírja a csapatot, de felszállás közben a repülőgép lezuhan, így mindannyian a szigeten rekednek. Az emberek gyorsan elmenekülnek a Spinosaurus elől, és próbálnak egy telefont keresni a laborban, azonban akciójukat félbeszakítják a raptorok. Végül megtalálják Ericet, aki már nyolc hete küzd a túlélésért.

Ezután közösen elindulnak a tengerpart felé, útközben pedig egy Pteranodonokkal teli madárházon is átjutnak. A túlélést jelentő partot elérve sikerül Grantnak felhívnia Ellie-t, akinek férje mentőcsapatot küld a szigetre.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.12.17