105
Nyulász Péter: Helka – A Burok-völgy árnyai
Juhászné Lukács Mária ajánlata

nyulasz-peter-helka

Különös események zavarják meg a Balaton északi partjának nyugodt mindennapjait. A tihanyi Soktornyú Kastélynépe ünnepre készül: Helka hercegkisasszony hamarosan hivatalosan is trónörökössé válik. Ám hősünk unja a felhajtást, elszökik inkább a tiltott rengetegbe szamócázni. Mindeközben a közeli Burok-völgyben sötét lelkű teremtmények gyülekeznek, hogy a kegyetlen Bora vezetésével feldúlják a Balaton békéjét, és bosszút álljanak a hercegi páron.

Helka legendája a Balaton elfeledett mítoszai közé tartozik. A fantasy határát súroló, kacagtatóan humoros kalandregényében Nyulász Péter számtalan utalást és információt rejtett el. Elhisszük-e, hogy valaha tündérek, hercegek, hercegnők, varázslók és manók lakták a mindannyiunk szívében helyet kapó Balatont? A hangoskönyvet hallgató szinte késztetést érez, hogy felfedezze a legendás helyszíneket, és ismerősként köszöntse a Balaton tündérét vagy a Bakony varázslóját, ha szembejön vele.

A mesében előforduló minden földrajzi helyszín a valóságban is létező és bejárható, emellett pedig lépten-nyomon mindenféle utalásokba botlunk, melyek valamiképpen mind kapcsolódnak a környékhez, a Bakonyhoz, a Balatonhoz egyaránt. A kacskaringósan tekergőző mondatok a rég elfeledett hosszú, békés mesemondás emlékét idézik meg, remek lehetőséget nyitva arra, hogy felkeltsék a kíváncsiságot a Balaton régi-új legendái iránt egyaránt.

A kalandos mesét Für Anikó remek előadásában hallgathatjuk meg.

Előadja: Für Anikó
Teljes játékidő: 610 perc
Formátum: mp3


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.12.10