421
Folk: Csík János és a Mezzo - Szép a tavasz, szép a nyár
Polczer Adél ajánlata

csik-janos-es-a-mezzo-szep-a-tavasz-szep-a-nyar

Csík János legújabb formációja a Csík János és a Mezzo debütáló lemeze 2019-ben jelent meg a Fonó kiadásában. A zenekar Szép a tavasz, szép a nyár albuma már címével kifejezi, mi a zenészek fő célja: jó zenével szórakoztatni, erősíteni az optimista életérzést; a világ, amelyben élünk, jó hely, végül a rossz dolgok is rendeződnek, ahogy a zárószám Boldogságkereső szövegében Csík János megfogalmazza: „ Egy jó étel, ital, egy baráti kézfogás, / Ha dugóban ülsz, de mégis van kiszabadulás, / A lány, aki szeret, ha baj van, akkor sem hagy el. / Szeretve szeress és boldog lesz az életed!

A Mezzo zenekar tagjait Csík János régóta ismeri, hisz mindannyian Kecskemétről indultak el zenei pályájukon: világot járt jazz- és könnyűzenészek, népzenészek, előadásukban is a jazz, a kávéházi muzsika és a népzenei hangzásvilág keveredik. Ismerős, kedvelt dallamokat, dalokat hallhatunk átformálva: többek között Csík János Úgy élni mint a fák című jubileumi lemezének két dala, vagy Az eső és én c. Somló Tamás-dal is az albumra került.

A zenekar tagjai: Csík János (hegedű, ének), Kisgyőri Krisztián (bőgő), Mészáros János (brácsa, trombita), Németh Zsolt (gitár), Rácz Gábor (zongora), Vadas László (citera, tangóharmonika)

Tracklist:
01. Szép a tavasz, szép a nyár (Csík János)
02. Az eső és én (Somló Tamás – Adamis Anna - Csík János)
03. A fény felé (Csík János - Szabó Balázs)
04. Balatoni hajnal (Csík János - Bori Ernő)
05. Legényes boogie (Csík János - Rácz Gábor)
06. Tyúkos nóta (Csík János)
07. Sűrű magyar az Appalache-ben (Csík János - Mészáros János)
08. Ülök a kávéházban (Szabó Krisztina - Csík János)
09. Boldogságkereső (Csík János)


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.11.26