618
Krivarics Ditta: Régiből újat, bútorfelújítás mindenkinek
Sebők Zsuzsanna ajánlata

krivarics-ditta-regibol-ujat-butorfelujitas-mindenkinek

Hogyan tegyük divatossá a nagymama régi bútorait, hogy bármelyik modern lakás dísze lehessen? Miért kellene a régi kopott bútorokat kidobni és lecserélni, mikor egy kis polirozás és újrafestés segíthetne a problémán?

A DIY - Do It Yorself, azaz Csináld Magad irányzat egyik jelentős része a bútorfelújítás. Ehhez a tevékenységhez ad jó ötleteket Krivarics Ditta könyve. Mint minden jó hobbihoz, szükség van megfelelő eszközökre, alapanyagokra. A kiadvány részletesen taglalja a bútorfelújításhoz szükséges berendezéseket, leírják és megmutatják, hogy melyik csiszoló mire való. Persze ehhez jönnek még a kenni való alapanyagok, melyeket festékboltokban vagy barkácsszaküzletekben szerezhetünk be.

Tisztázzuk máris, hogy a bemutatott bútorok felújítási munkálataihoz nem kell gyakorlott bútorasztalosi képesítés. Ami viszont kell: hely, szabadidő, alkotási kedv és némi kreativitás. A bútordarabok felmerülő hibáit megmutatják és elmagyarázzák, miként lehet azokat kijavítani. Amennyiben valami komolyabb problémáról van szó, természetesen azért érdemes kikérni szakember véleményét is, hogy a ráfordított munka megéri-e a végeredményt.

Miután átnéztük a konkrét előkészületeket, a szerző jó néhány ötletet felvonultat, hogy a különböző régi, már-már nagymama korabeli bútort miként lehet átalakítani némi fantáziával. Egyes darabok olyan változásokon mennek át, amelyekkel rá sem ismerünk az eredeti darabra, míg más esetekben egészen minimális munkabefektetéssel megváltoztathatjuk a bútor állapotát.

Ajánlom a könyvet annak, aki szeret alkotni, vagy csak szeretne eljátszani a gondolattal, hogy mit lehetne kezdeni a bútorainkkal.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.11.09