373
Jojo Moyes: Áradó fény
Szilvási-Szabó Éva ajánlata

jojo-moyes-arado-feny

Alice Wright számára a fullasztó angliai létből való menekülést jelenti házassága a jóvágású, amerikai Bennett van Cleve-vel. Ám az 1930-as évek kisvárosi Kentuckyjának légköre legalább annyira nyomasztja Alice-t, mint korábbi élete – főleg a mindennapjaira rátelepedő apósa társasága. A lány számára hamar kiderül, hogy itt sem a boldogság vár rá, hanem a magány. Nem csoda, hogy a meg nem értett és elnyomott Alice örömmel kap a lehetőségen, amikor az elnök felesége, Eleanor Roosevelt női önkénteseket keres az általa alapított könyvtári mozgalomba.

A csapat vezetője és Alice legközelebbi bizalmasa a rendíthetetlen és szabad szellemű Margery O'Hare lesz, akinek egyetlen férfi sem mondhatja meg, mit csináljon, ő ismerteti meg vele a mozgókönyvtár útvonalát. Lizzy, akinek nagyon szép hangja van, de gyermekbénuláson esett át és csak járógéppel tud járni, elvonultan él, nehogy csúfolják. Beth a fiútestvérek közt nevelkedett nagyszájú lány. És a csapathoz később csatlakozott Sarah, a színesbőrű tanult lány, aki éjszakánként vezeti a könyvtár nyilvántartását, és rendbe hozza a sérült könyveket. E lányok munkája, kialakult barátságuk útján ismerjük meg a nők nehézségeit, személyiségfejlődéseit az 1930-as években egy elmaradott amerikai bányász kisvárosban. Az öt mozgókönyvtárosnak számtalan előítélettel és akadállyal kell megküzdenie, miközben úttalan utakon próbálják eljuttatni a tudás fényét és egy új világ ígéretét azoknak, akik talán sohasem foghattak eddig könyvet a kezükbe. Az ő személyes történeteiken, tragédiáikon és diadalaikon keresztül ismerhetjük meg az olvasás és a közösség igazi erejét. 

A Londonban született Jojo Moyes az egyik legnépszerűbb, legismertebb angol romantikus bestsellerszerző. Pályáját újságíróként kezdte, dolgozott Londonban és Hongkongban is, majd első regénye, az Oltalmazó eső megjelenése után szabadúszó író lett. Jelenleg egy essexi tanyán él családjával, férjével és három gyermekükkel. Moyes két alkalommal is elnyerte „Az év romantikus regénye” elnevezésű rangos brit díjat – legutóbb a Cartaphilus Könyvkiadó Carta Light sorozatában többször is megjelent Az utolsó szerelmes levél című kötettel. Legismertebb bestsellere a Mielőtt megismertelek, melynek nagy sikerű filmváltozatát 2016-ban mutatták be.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.11.02