776
Gecsei Ádám, Gondár Flóra: Acca és Zokni felfedezi a Szigetközt
Bedő Mónika ajánlata

gecsei-adam-gondar-flora-acca-es-zokni-felfedezi-a-szigetkozt

Kíváncsi vagy, hova tűnt a krumplibogárszobor és mitől apadt el a gyógyító forrás vize? Vajon megmentenél egy madárfiókát, ha a táskádba bújna? Bepillantanál az aranymosás titkaiba? Elég eszes vagy ahhoz, hogy kiszabadítsd a hercegnőt a Sárkánygróf karmai közül? Ne késlekedj, lapozd fel a könyvet, barangolj Accával és Zoknival a Szigetköz mesés tájain!” – ezekkel a szavakkal ajánlják a kötetet a szerzők.

A történet főhőse, Acca, a kíváncsi és életvidám kisfiú nyaralni érkezik a nagymamájához a Szigetközbe. A vakáció során hű társával, a Zokni névre hallgató keverék kutyussal új helyeket fedeznek fel. Megmentik egy kismadár – egy lile – életét, aki Acca táskájába bújt, megismerkednek az aranymosás mesterségével, szembenéznek a mosonmagyaróvári várban a Sárkánygróffal. A számtalan izgalmas kaland után Acca elbúcsúzik nagymamájától és hű kísérőjétől, hiszen letelt a vakáció. 

A történetek valós szigetközi helyszíneken játszódnak, így remek úti célok lehetnek egy-egy hétvégi családi kiruccanás során. Eközben a gyerekek átélhetik a fantáziavilággal és a valósággal való játék élményét. Az otthonülők számára is izgalmas olvasmány lehet, és kedvet kaphatnak ahhoz, hogy kimerészkedjenek a természetbe, és felfedezzék saját környezetük érdekességeit.

A kötetet Gecsei Ádám és Gondár Flóra szerzőpáros jegyzi, az illusztráció Szert-Szabó Dorottya munkája. A könyv 6 fejezetet tartalmaz, mindegyik egy-egy nap történetét meséli el. Kalandozásunkat segítheti a kötet elején található térkép a Szigetközről és a kötet végén egy zseblexikon a térség állataival és növényeivel.

A mesekönyv a Nemzeti Kulturális Alap és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával 2021-ben jelent meg. A kötetről további információk a www.accaeszokni.hu weboldalon találhatók, valamint megrendelhető a Facebook-oldalról és az írópáros webshopjából.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.10.26