339
Pom Poko – A tanukik birodalma
Óbert Klára ajánlata

pom-poko

Japánban a városok terjeszkedése miatt a vadon folyamatosan visszahúzódik, ezzel egyre kevesebb menedéket szolgáltatva az ott élő ritka és kihalóban lévő japán állatfajoknak. Ebben sajnos a tanukik, a japán nyestkutyák is érintettek. Ez a faj ősidők óta része a japán hiedelemvilágnak, leginkább szerencsehozó figuraként ismert. Sorsuk elkerülése érdekében most kénytelenek bevetni alakváltó képességüket, hogy átverjék és megijesszék az embereket.

Az elkeseredett küzdelem legtöbbször kudarcba fullad, vagy egyszerűen csak nem a várt hatást érik el az embereknél. Sikerül-e vajon a hosszas gyakorlás és a számos próbálkozás árán elérniük céljukat? Természetes élőhelyük megvédésének fontosságára mindenesetre felhívják az emberek figyelmét.

A Pom Poko – A tanukik birodalma rajzfilm a Ghibli stúdió többi alkotásához képest kissé realistábbra sikeredett. A nyestkutyák néhol nagyon aranyosak, rajzolt, meseszerű kinézetűek, máshol azonban eredeti kinézetükben jelennek meg. Ilyenkor előfordul, hogy csak a tetemüket látni. Valamint különleges képességük egyike a herezacskó rendkívül változatos felhasználása (pl. ejtőernyővé vagy pokróccá nyújtása). Mindezek miatt (bár a film zöld jelzést kapott, azaz életkortól függetlenül megtekinthető) kisebb gyerekeknek nem ajánlott, legalább a 12 éves korhatár javasolt.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.10.22