390
Böszörményi Gyula: Gergő és a táltosviadal
Szilvási-Szabó Éva ajánlata

boszormenyi-gyula-gergo-es-a-taltosviadal

Böszörményi Gyula Gergő és a táltosviadal című könyve a révülők bűbájerővel bíró történetének harmadik kötete. A népes rajongótábor már türelmetlenül várta, s amint a boltokba került, a szerzőhöz özönleni kezdtek a levelek, melyek arról számoltak be, hogy sokan még aznap kiolvasták. Pedig nem vékonyka könyv, ahogyan a népszerű regényfolyam első két része szintén beillett akár súlyzónak is. A harmadik kötet Fábián Noémi szépséges illusztrációival, szemet és lelket gyönyörködtető borítójával ráadásul igazi esztétikai élmény. Ha pedig felnyitjuk, máris kiderülhet az olvasó számára, hogy mélységesen téved, aki azt hiszi, a 2-es metrót felújítás miatt zárták le a nyáron.

Valójában a rég elfeledett tündérvilág képviselői okoztak zavart a különböző állomásokon. A sámántanoncokra és persze a Réti-Botlik családra vár a feladat, hogy rendet teremtsenek. Csakhogy az Álomvilág nagy bajban van. Nem működik a Világfa, bezárultak az Ébredés Ajtajai. Amikor Gergő az éberek világát felforgató tündérek nyomába ered, az Álomvilágban reked. Tanarilla, a bolondos tündérlány és Toportyán, a hatalmas farkas társaságában utazik a Világfán, hogy megtalálja Kende táltost, és visszajusson a valóságba.

A magyar és kelta mitológia bájos keveredésével tündérfiak, elfek, tündérlányok, francok, leprikónok és más aprónép segíti és akadályozza hőseinket. Az immár sámánná és valódi bűbájossá érő Gergő és Zsófi feladata, hogy megmentse az éberek és varázstudók világát, és segítsen Kende táltosnak megszabadulni lelke sötét felétől. A két főszereplő most teszi meg az első lépéseit a felnőtté válás felé, megismerkednek a halállal, az elmúlással, a csalódással és a szerelemmel.

A nagy sikerű Gergő-sorozat újabb darabja ugyanolyan fordulatos, humoros, izgalmas, mint az első két kötet, azonban a szerző – mint mindig – most is egy sor szokatlan fordulattal kedveskedik olvasóinak. A kötet ráadásul lezár egy korszakot, így tekinthető az Álomfogó-regények befejezésének is, bár már akkor lehetett tudni, hogy a szerző beígérte a rajongóknak, hogy valami egészen rendkívüli, „nagy dobással” fogja meglepni őket...


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.10.05