452
Wellner Andrea, Páliné Keller Csilla (szerk.): Regél az Alpokalja – Fertő táj
Bedő Mónika ajánlata

wellner-andrea-paline-keller-csilla-regel-az-alpokalja

Az Alpokalja-Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület Regél az Alpokalja – Fertő-táj: mesék, mondák gyermekeknek címmel 2014-ben első mesekönyvét jelentette meg óvodások és kisiskolások számára. A díszes kivitelű, igényesen illusztrált kötet nemcsak a térségben lakók és a környékbeli településeken élők számára lehet érdekes, hanem az ide látogatóknak is, hiszen a történetek a környék falvaiban játszódnak.

A figyelmes olvasó ízelítőt kaphat a Fertőtáj és az Ikva mente és a Hanság világából. A mesékben megismerhető eleink világa, keveredve a képzelet, az álom és a valóság elemeivel. Ez a könyv nem csak a múltunk egy szeletét jeleníti meg sorok között, hanem az elindít egy fantázia hullámot, amellyel mindenki a saját filmjét alkotja képzeletében meg az olvasott történetről.” – ajánlják a szerkesztők.

A Wellner Andrea, a munkaszervezet vezetője és Páliné Keller Csilla, a Porpáczy-szakközépiskola igazgatója által szerkesztett könyv 17 mesét tartalmaz, melyek átiratait Varga Richárd készítette. Az illusztrációk Járvás Éva és Szilágyi Boglárka Sára munkái. A mesegyűjtésben résztvevők és segítők nevei a kötet végén megtalálhatók. Azok a további gyűjtött mesék pedig, amelyek a kiadványba már nem fértek bele, valamint a könyvből készült hangoskönyv az egyesület honlapjáról letölthetők.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.09.21