383
Sediánszky Nóra: Ezerarcú Sopron - A hűség városa
Borbély Tamás ajánlata

sedianszky-nora-ezerarcu-sopron

Sediánszky Nóra a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művészeti tanácsadója, számos könyv szerzője és fordítója. Velence, Párizs és Észak-Franciaország után ezúttal Magyarország nyugati kapujáról, Sopronról írt útikönyvet, mely 2021-ben jelent meg a Saxum Kiadó gondozásában. 

A személyes hangvételű, történetekkel és anekdotákkal színesített kalauz a város történelmi múltjának bemutatását követően négy lehetséges útvonaljavaslatot közöl Sopron „bejárásához”. Ezekben nem csupán a történelmi jelentőségű helyszínek és emlékművek kapnak helyet, hanem kevésbé ismert utcák, házak; a város rejtett kincsei is. A túrajavaslatok révén megismerhető a régi városnegyed, de segítséget kapunk a „külső körökön” fekvő Sopron és a környék felfedezéséhez egyaránt. Soproni kirándulás címen például Fertőrákos, Nagycenk vagy Eszterháza nevezetességeiről olvashatunk. Az utolsó fejezet Vendégváró Sopron címmel a településen található szállásokról, éttermekről és kávézókról nyújt hasznos információkat.

Az olvasmányos, gazdag ismeretanyagot tartalmazó kötetet a szerző saját készítésű fotói illusztrálják. A képanyag segíti az eligazodást, megidézi a város hangulatát és kedvet csinál a felfedezéshez.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.08.31