334
Szűcs Péter: Dharma: egy család regényes története a Tiszától a Gangeszig
Elérhető könyvtárunkban

Szűcs Péter sodró regényfolyama a II. világháború traumájából éppen csak magához tért Biharnagybajomban kezdődik. Az ötvenes évek közepén itt kapja meg katonai behívóját Kamuti István, akit a fővárosba vezényelnek. Az egyszerű paraszti sorból indult fiú kalandos utazásának azonban csak első állomása Budapest: a sors hamarosan egészen az óceánon túlra repíti.

Az otthoniakat maga mögött hagyva New Yorkban, majd pedig Rio de Janeiróban keresi a boldogulást és a szerelmet.

Tamás és Andrea általános iskolásként a szocialista Magyarország utolsó óráiban szeretnek egymásba, hogy aztán együtt éljék meg a rendszerváltozás első évtizedeit. Tamás menő reklámszakember, magánélete válságba kerül, amivel Párizsban szembesül. Ezután Tamás Marokkóból indulva Iránon át szinte az egész világot beutazza, hogy választ találjon a kérdéseire.

Léna önfeledten éli az y generációs fiatalok látszólag gondtalan életét, és elismert táncművészként dolgozik. Egy születésnapi ajándék kapcsán azonban minden, amit önmagáról tudni vélt, megkérdőjeleződik számára.

Léteznek véletlenek? Valóban olyan kiszámíthatatlan a sors, mint gondolnánk? És vajon milyen misztikus kapcsok fonják össze István, Tamás és Léna életét? A válaszokért egészen Indiáig, pontosabban a világ legszentebb folyójának, a Gangesznek a partjáig kell utaznunk.

Megtekintés az Online Katalógusban

2021.08.26