350
A lehetetlen
Horváth Eszter ajánlata

a-lehetetlen

A lehetetlen: egy család hihetetlen igaz története 2012-ben készült katasztrófafilm, amely a 2004-es indiai-óceáni szökőárról szól. Henry Bennett és családja Thaiföldön, Khao Lakon, az új Orchidea tengerpart üdülőközpontban szeretné közösen megünnepelni a karácsonyt, azonban a megérkezésük utáni második napon hatalmas szökőár szakítja szét őket.

Henry-nek sikerül két legkisebb fiát biztonságba helyeznie, azonban a legidősebbet, Thomas-t és feleségét, Mariát nem találja. Őket a szökőár elsodorja, de végül sikeresen megmenekülnek, azonban Mariának sürgősen orvosra van szüksége, mivel súlyosan megsérült. Miközben Mariát kezelik, Thomas segít a többi embernek megkeresni a hozzátartozóikat. Henry pedig elszántan kutatja a feleségét és a fiát, miközben bepillantást kaphatunk a katasztrófa utáni felfordulásról.

Juan Antonio Bayona szívszorító filmje remekül mutatja be a természeti katasztrófa következményeit, a hatalmas károkat és veszteségeket, ugyanakkor azt is, mire képes a remény. A főszerepekben Ewan McGregort, Tom Hollandot és Naomi Watts-ot láthatjuk, utóbbit alakításáért Oscar-díjra és Golden Globe-díjra is jelölték.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.08.20