408
Jurassic Park 2. - Az elveszett világ
Oláh Domonkos ajánlata

jurassic-park

A film a Jurassic Park sorozat második része, melyet szintén Steven Spielberg rendezett, 1997-ben készült el. A történet Michael Crichton Az elveszett világ című könyve alapján készült el.

A történt a jól ismert Jurassic Park eseményei után négy évvel játszódik. Azonban már nem a Nublar, hanem a Sorna szigeten, ahol az InGen eredetileg létrehozta a Jurassic Park dinoszauruszait. Azonban egy hatalmas vihar miatt a szigetet el kellett hagyniuk, az állatokat pedig szabadon engedték, hogy megvédjék magukat. Az InGen vezetését John Hammond (Richard Attenborough) helyett az unokaöccse, Peter Ludlow (Arliss Howard) vette át, aki arra szeretné felhasználni a Sornán lévő állatokat, hogy megmentse az InGent a csődtől. Ezért a szigetre küld kettő csapatot.

Az első csapat Sarah Harding (Julianne Moore) vezetésével tanulmányozza és dokumentálja a magára hagyott természetet. Sőt Hammond még Ian Malcolm matematikust is megzsarolja barátnőjével, aki már a szigeten van, hogy tartson a csapattal. Eközben a második csapat Ronald Tembo (Pete Postlethwaite) fanatikus vadász vezetésével hatalmas erőfeszítések árán próbálja befogni a szabadon élő, vérengző fenevadokat. Malcolm csapata megtudja Ludlow és az InGen terveit, ezért kiszabadítják az elfogott élőlényeket, és megmentenek egy sérült kis Tyrannosaurus-t. Ezután a két csapat összefog, hogy közös erővel küzdjön a túlélésért, majd pedig a megmentett dinó okozta hatalmas problémák megoldásán.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.08.06