311
Jojo Moyes: Álmok nyomában
Szilvási-Szabó Éva ajánlata

jojo-moyes-almok-nyomaban

London egyik eldugott zugában az idős Henri Lachapelle a lovaglás művészetére tanítja unokáját, Sarah-t. A tinédzser lány szorgalmasan és nagy fegyelemmel edz, hogy megvalósíthassa nagyapja álmát, és felvételt nyerjen a neves francia lovasakadémiára, melynek annak idején a "Kapitány" is büszke tagja volt.

Amikor Henri váratlanul kórházba kerül, Sarah-nak egyedül kell boldogulnia a nagyvárosi környezetben: egymagában kell megbirkóznia az iskolával, a lova fenntartásával járó nehézségekkel, az anyagi gondokkal és mindazokkal, akik megpróbálják kihasználni helyzetét. A problémás serdülő lányban mindent felülír a ló iránti szeretete. A lóért bármire képes, hazudni, később lopni is.

Amikor nagyapja kórházba kerül, nevelőszülőket keresnek neki. Eljut a válófélben lévő jogtanácsos-fotós házaspárhoz, akiknek az élete innentől fenekestül felfordul. Natasha a harmincas évei közepén járó sikeres jogtanácsos, aki félresiklott párkapcsolata nyűgei elől a munkájában keres menedéket. Talán azt gondolják, hogy kaptak egy gyereket, ha már sajátjuk nem született, minden problémát meg akarnak oldani, alkalmasnak szeretnének mutatkozni a gyereknevelésre, de ehhez a lány bizalmába kellene férkőzni.

A lány és Natasha sorsa különböző bonyodalmak révén egyre inkább összefonódik. Ám Natasha nem tudja, hogy Sarah súlyos titkot őriz, mely napvilágra kerülve mindannyiuk életét megváltoztathatja…


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.07.06