383
Glynis Peters: Az eltitkolt árva
Berecz-Linnert Éva ajánlata

glynis-peters-az-eltitkolt-arva

1938, Cornwall, Anglia. Elenor Cardew otthagyja a családja birtokát, és a városba költözik, hogy idős nagynénjét ápolja. Nem különösebben sajnálja a régi életét, elvágyódik vidékről, és a bátyjaival sem jön ki jól. A város új élményekkel, új lehetőségekkel kecsegteti. Nagynénje házában ismeri meg a kis Rose Sherbourne-t, a házvezetőnő kislányát, aki vidámsággal tölti be a ház lakóinak életét. A cserfes kislány kedvességével és bájával egykettőre elvarázsolja. Hamarosan rájön, hogy nagynénje sem az az asszony, akire emlékezett, és megvolt rá az oka, hogy magához vette. Elenor eddig hányattatott sorsa révbe érni látszik, és rövidesen a szerelem is rátalál. Ám hamarosan elkezdődik a háború.

1940, Coventry, Anglia. Hitler bombái nyomán a város helyén szinte csak törmelék és por marad. A pusztítás rendkívüli méreteket ölt. Az összedőlt házak közül egy hatéves kislányt mentenek ki, az egyetlen túlélőt. Egy árva kisgyermek és egy nála alig idősebb fiatal nő, akik a sötét idők és az emlékek árnyai között mindennapos harcot folytatnak a túlélésért. Ám a megnyugvást a háború vége sem hozhatja el a számukra. A kis Rose múltjában olyan titokra derül fény, amely egész jövendő életüket meghatározza…

Glinys Peters, az angol írónő könyve egyszerre történelmi és lélektani regény. A szereplők teljesen hitelesek, döntéseik és cselekményeik nyomán egy olyan történet tárul elénk, amely akár valóság is lehetett volna ebben a történelmi periódusban. A több szálon futó, jól kidolgozott cselekmény izgalmasan és élethűen ábrázolja a kegyetlen angliai légitámadások szörnyűségeit egy olyan időszakban, amely rengeteg civil életét is követelte. De kirajzolódik egy őszinte és megható történet a szeretet és az összetartozás erejéről, a veszteségről és a túlélésről, amely a háború sújtotta a zűrzavaros világban mindennél fontosabbá válik.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.06.22