292
Sandra Brown: Crawford háborúja
Bogár Erika ajánlata

sandra-brown-crawford-haboruja

Sandra Brownt a legtöbben könnyed hangvételű romantikus regényeiről ismerik. Bár az utóbbi években megjelent történeteiben egyre több az akció, a kaland, mégis megmaradnak romantikus krimiknek, melyek szerelmi szála a bűnügyi történetével párhuzamosan fut, nagyjából azonos arányban, néha kevesebb, máskor több erotikával fűszerezve.

Holly Spencer bírónő nehéz időszakot él meg, kerületi bíróválasztás előtt áll. Crawford Hunt, texas ranger a felesége halálát követő összeomlása után Georgia, a kislánya felügyeleti jogát szeretné visszakapni, akit eddig anyai nagyszülei neveltek. Crawford és Georgia sorsa a bírónő kezében van. A gyermek elhelyezési tárgyalását fegyveres támadó zavarja meg, mely során Crawford megmenti a bírónő életét. A rendőrség tagjai nem állnak a helyzet magaslatán, így a nyomozós történetek kedvelői számára az események alakulása e téren inkább bosszankodásra adhat okot.

Sandra Brown történeteiben a karakterek közötti kapcsolatok, érzelmek bemutatására kerül a hangsúly, nincs ez másképp a Crawford háborúja esetében sem. Szép és kedves pillanatokat hoznak Crawford és Georgia jelenetei, feszültséget a nagyszülők igyekezete, amikor teljesen érthetően - bár talán túlzásba esve - küzdenek az unokájukért. Crawford őszintén feltárja a problémáit Holly előtt. A több szempontból is nehéz helyzetben alakul ki közöttük vonzalom, hiszen a folyamatban lévő nyomozás mellett etikai problémák is felmerülnek a bírósági ügy miatt, melyben a bírónőnek kell döntenie a férfi és kislánya jövőjéről. Holly a bűnügy ellenére elszántan folytatja a kampányát is, szembeszáll szakmai ellenfelével.

Az egyszerre nyitott, több történetszál, a regény végére felgyorsuló események és az izgalmas végkifejlet miatt Sandra Brownnak ez a regénye a kalandosabb szerelmi történetek kedvelőinek nyújthat kellemes kikapcsolódást. A Crawford háborúja kellemes nyári olvasmány lehet, hiszen jól elfér a bőröndben, de az unalmas téli estéket is színesebbé teheti. 


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.06.15