379
Müller Péter: Élőszóval
Márné Tóth Krisztina ajánlata

muller-peter-eloszoval

Müller Péter Örömkönyv című műve az egyik legkedveltebb, legszebb írásai közé tartozik. Most ennek kiemelt részeit hallgathatjuk meg a szerző előadásában. Hiszen mi is adhatná vissza jobban a gondolat valódi lényegét, mint ha maga az író közvetíti a közönsége felé? Hogyan lehetne igazabb egy írása, ha nem úgy, ha magától a szerzőtől halljuk?

Müller Péter mesél. Akik hallották már az előadásait, tudják, hogy ez különös élmény. Hanggal más üzenetet lehet átadni, mint írott szóval. Erről szól egyébként az Örömkönyv egyik legszebb fejezete is. Az élőszóban ugyanis az írónak nemcsak a gondolatai, de egész lénye benne van. A személye, a hangulatai, az érzései, gondolatainak eleven ritmusa – még a lélegzetvétele is. Nem véletlenül mondjuk, hogy a betű holt – a lélek megelevenít.

Ha valaki meghallgatja az Élőszóval CD-jét, új szemmel olvassa majd a könyvet is. Hallani fogja azt is, ami leírhatatlan. Müller Péter mondta az Örömkönyvről: „Az, hogy az Örömkönyv címet adtam a könyvemnek, nem azt jelenti, hogy magáról az örömről írok, hanem igyekszem a könyvvel örömet adni másoknak. Tulajdonképpen minden műalkotás a szerint minősíthető, hogy mennyire képes örömet nyújtani az embereknek. Olyan ez, mint amikor valaki örömmel hegedül – az örömet sugároz környezetének. Itt rajtam múlik, hogy tudok-e örömet sugározni az olvasó felé, s bízom benne, hogy ez sikerül.

Előadja: Müller Péter 
Teljes játékidő: 73 perc
Formátum: 1 audio CD


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.06.11