305
Hargitai Beáta (szerk.): Visszapillantó
Vargáné Blága Borbála ajánlata

hargitai-beata-visszapillanto

A Győri Alkotók Napóra Egyesülete 2011-ben alakult, ebben a jubileumi kiadványban a szervezet tízéves múltra tekint vissza, álmokra, tervekre, kudarcokra, örömökre, melyekből megszülettek műveik.

Közösségük színes csoportot képvisel; különböző korosztályú és foglalkozású alkotókat foglal magában, akiknek művészi érdeklődése, önkifejezése is eltérő. Társulatukban jól megfér egymás mellett a fotózás, költészet, próza, a szobrászat, foltvarrás, népi iparművészet és legtöbbjük szerelme, a festészet.

Az egyesület az ókori napóra feliratát mottóul tűzte maga elé: „Csak a derű óráit számolom”. Műveiket az optimizmus hangulata hatja át, alkotásaikban az emberi lét szépségét, az erkölcsi értékeket képviselik, miközben mélyen elkötelezettek szeretett városuk iránt.

Az elmúlt évek alatt színvonalas képzőművészeti és irodalmi alkotásaik jelentek meg, izgalmas, mutatós kiállításokat rendeztek, könyvbemutatók sora köthető hozzájuk, törekedtek a minél szélesebb körű (városi, országos, határon túli) bemutatkozásra. Győr város kulturális életében végzett kimagasló művészeti tevékenységük elismeréséül 2018-ban az egyesület elnyerte a Győr Művészetéért díjat.

Jubileumi képeskönyvükben – hasonlóan más kiadványukhoz – alfabetikus sorrendben szerepelnek alkotóik, rövid bemutatkozással, majd a kötetbe válogatott műveik tekinthetők át. Különböző művészi formák és stílusok láthatók, ki-ki megtalálhatja köztük az ízlésének leginkább megfelelőt.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.05.25