297
Simon Adams: Az agymanók bemutatják - egy egészen agyament atlasz a nagyvilágról
Máté Zsófia ajánlata

simon-adams-az-agymanok-bemutatjak

Miről kapta a nevét Brazília? Hol található a világ legmagasabban fekvő futballstadionja? Melyik ország terül el egyszerre két kontinensen is?

A parányi és leleményes agymanók különleges Föld körüli utazásra hívnak e lenyűgöző atlasz segítségével. Készülj fel egy észvesztő Föld körüli utazásra! A hat kihajtható dupla oldalon a kontinenseket fedezhetjük fel: Észak-Amerikát, Dél-Amerikát, Afrikát, Európát, Ázsiát és Óceániát. Rengeteg érdekes témával találkozhatunk: megismerhetjük a Föld szerkezetét, népességét, óceánjait, időjárását és éghajlatát. Az utazás a kihajtható lapok külső oldalán indul a kontinensek jellemzőit érzékletesen ábrázoló térképek alapján. A dupla oldalakat kihajtva rengeteg információ tárul elénk a kontinens országaiban élő népekről, szokásaikról, a legfontosabb iparágakról és a legérdekesebb nevezetességekről. A kihajtható oldalak között áttekintjük bolygónk földrajzát az óceánok mélyétől az egyes területek időjárásáig és éghajlatáig.

Dél-Amerika színes karneváli forgatagaitól az ausztráliai barbecue-partiig mindenhol rengeteg a látni- és tudnivaló. Gyere, utazd körbe a nagyvilágot, és fedezzük fel mind a hét kontinens! Ismerjük meg az országok fővárosait, lakóit, nevezetességét és kereskedelmét!


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.05.25