400
Gyermek: Libabál - A Gőgös Gúnár Gedeon megzenésített versei, meséi
Juhászné Lukács Mária ajánlata

libabal-gogos-gunar-gedeon

A Gőgös Gúnár Gedeon című könyvet 1962-ben adta ki először a Móra Kiadó. Az első megjelenéstől a mai napig szülők, kisgyermekek és kisiskolások nemzedékei olvassák a bravúros írói teljesítménnyel létrehozott kötetet. Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a könyv majdnem minden magyar család könyvespolcán fellelhető.

A Veronaki zenekar célja, hogy családoknak szóló minőségi, szerethető zenét alkossanak. Szem előtt tartják azt is, hogy mire ez a generáció felnő, igényes művészeti alkotásokra nyitott, zeneértő, zeneszerető közönség váljon belőle. A Veronaki zenéje által olyan zenei stílusokat, fordulatokat ismerhetnek meg a gyerekek, amelyektől hallásuk kifinomul, zenei intelligenciájuk fejlődik.

A könyv írónője Varga Katalin, Tarján Veronika nagymamája. Veronika már régen tervezte a mű zenei feldolgozását. A Veronaki zenekarral a könyvben szereplő nagyszerű írásokat dalokká varázsolták. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezték. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a popzene hangzásvilága is. A lemezfelvétel meghívott vendége Szokolay Dongó Balázs volt, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát. Ez az igazán különleges műsor tisztelgés az írónő élete és munkássága előtt.


Tracklist:

01. Mese
02. Voltál-e Vilmám
03. Libabál
04. Süt a mama
05. Víz, víz, víz
06. Daru Tádé
07. Körbe-körbe
08. Ezüst erdő
09. Ment a szappan
10. Gangos gunaram
11. Dalos Jóska
12. Pfű, be fáj
13. A lókötő róka
14. Szalma
15. Gyuri kakas és a gyík


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.05.07