2654
P.L. Travers: A csudálatos Mary Poppins
Márné Tóth Krisztina ajánlata

pl-tarvers-a-csudalatos-mary-poppinsPamela Lyndon Travers (eredeti neve: Helen Lyndon Goff) ausztrál írónő, a Mary Poppins könyvek szerzője. Merthogy több kötet is született a varázslatos dadáról, ez volt az első a sorban. A csudálatos Mary 1934-ben jelent meg Mary Shepard rajzaival. A könyv óriási sikert ért el, és hét folytatás követte, számos nyelvre lefordították. 1964-ben film is készült belőle Julie Andrews címszereplésével.

A teljes Csudálatos Mary – a hangoskönyvek egyik előzményeként – folytatásokban elhangzott a Magyar Rádióban Gábor Miklós hangján az 1970-es években. A regény főhőse a varázslatos Mary Poppins, aki nevelőnőnek áll be a Banks családhoz Londonban, a Cseresznyefa utcában. Mary Poppins a szél hátán érkezik, és majd akkor távozik, ha a szél megfordul. Banksék gyerekei Jane, Michael és a kicsi ikrek, John és Barbara. Mary Poppins átveszi a teljes irányítást a Banks-gyerekek felett. Varázslatos képességeit soha nem ismeri el, Mary tud repülni, beszél az állatok nyelvén, mesés helyekre repíti őket egy iránytűvel, boszikkal társalog. Ez persze lenyűgözi a gyerekeket, és így könnyen túllendülnek a nevelőnő távolságtartó, szigorú rendszabályain.

Travers elbűvölő műve talán azért oly népszerű a mai fiatalok körében is, mert benne a gyerekvilág hétköznapjai a tündérmesék varázslatával ötvöződnek. A hangoskönyvet Polyák Lilla előadásában hallgathatják meg.

Előadja: Polyák Lilla
Teljes játékidő: 4 óra 50 perc
Formátum: MP3


Megtekintés az Online Katalógusban

2017.10.13